Εργαστήρια Χειμώνας 2017: Κόσμημα.

Photo: Etrurian treasures. Credit: Christoph Ziegler.

Εργαστήριο #1: „Κόσμημα“

Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιανουαρίου στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

ή Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Σχετικά:

Ενα υπερεντατικό τριήμερο με θέμα: την ιστορία κι ανθρωπολογία του κοσμήματος/ τις νέες τεχνικές και το σύγχρονο κόσμημα/ την ιδέα, το „concept“ και τον σχεδιασμό ή ντηζάιν/ την φωτογράφιση και την παρουσίαση των έργων/ τη δημιουργία καταλόγου ή πορτφόλιο/ τη συγγραφή σωστού βιογραφικού, „concept“, Δελτίου Τύπου και αποτελεσματικού statement/ τις δυνατότητες (ατομικής ή συμμετοχής σε ομαδική) έκθεσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό/ τις δυνατότητες απασχόλησης ή εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης/ τη διεθνή σκηνή του κοσμήματος, τα παρασκήνια και τις σωστές δημόσιες σχέσεις/ τη δημιουργία ονόματος και φήμης/ τους συλλέκτες και τη διατήρηση της πελατείας με αγοραστική δύναμη/ το ηλεκτρονικό εμπόριο, πλατφόρμες και e-shop.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο ειδυλλιακό περιβάλλον μίας ιστορικής και διατηρητέας πολίχνης του 19ου αιώνα δίπλα στην φύση όπως είναι το Λεωνίδιο ή στην Αθήνα και είναι υπερεντατικό.

Απευθύνεται σε εικαστικούς ή ντηζάινερς που θέλουν να εξελίξουν το αισθητικό μέρος της δουλειάς τους, αλλά και να βρουν νέους προσοδοφόρους τρόπους διάθεσης των έργων τους σε μία εποχή όπου η αγοραστική δύναμη της μεσαίας τάξης σαφώς και διαρκώς συρρικνώνεται.

Φεύγοντας από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει μία άριστη εικόνα της διεθνούς κι ελληνικής σκηνής του κοσμήματος και των δυνατοτήτων τους τώρα/ έχουν βελτιώσει το αισθητικό κομμάτι της δουλειάς τους/ έχουν στήσει τον *σκελετό* ενός έτοιμου προς χρήση „portfolio“ και έχουν στα χέρια τους μία λίστα με δυνητικούς πελάτες/συνεργάτες/τρόπους για να δείξουν/προβάλουν/εμπορευτούν τη δουλειά τους. Το εργαστήριο περιλαμβάνει πολλές πρωτότυπες επαγγελματικές ασκήσεις από διαφορετικούς κλάδους της τέχνης, ώστε να υπάρχει μεγιστοποίηση της απόδοσης των συμμετεχόντων και σφαιρική κατανόηση του τομέα *κόσμημα*.

Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας των συμμετεχόντων στο Λεωνίδιο (κατόπιν συνεννόησης), αλλά και η παροχή λιστας με ξενοδοχεία/δωμάτια διαφορετικής κατηγορίας κατάλληλα για κάθε βαλάντιο.

Η φιλοσοφία μας:

Οι θέσεις συμμετοχης είναι ελάχιστες συνειδητά και από άποψη:
Αν θέλεις να προσφέρεις εξατομικευμένες υπηρεσίες και γνώση που να αφορά τον κάθε ένα προσωπικά στο πλαίσιο ενός ομαδικού μαθηματος, αλλα και να δημιουργήσεις τις συνθήκες αλληλόδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, τότε οι ομάδες σου πρέπει να είναι μικρες. Διαφορετικά κοροϊδεύεις για να βγάλεις περισσότερα χρήματα.

Εμείς διδάσκουμε αυτά τα εργαστήρια ενώπιον διαφορετικών ομάδων πολλες φορές τον χρόνο και το κίνητρο μας δεν είναι – για τον λόγο αυτό – η αρπαχτή.
Συνεργαζόμαστε δε πλέον μόνο με όσους κατανοούν και μοιράζονται την ίδια εκπαιδευτική φιλοσοφία και ηθική με εμάς. (Ορα το βιογραφικό μας κατωτέρω).

Αυτά που διδάσκουμε είναι 100% εφαρμόσιμα και ανταποκρίνονται 100% στη διεθνή πρακτική ΣΗΜΕΡΑ, την οποία γνωρίζουμε εκ των έσω (όρα βιογραφικό μας κατωτέρω).

Η τιμή συμμετοχής ανέρχεται στα 185,00- ευρώ ανά συμμετέχοντα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Εκδίδουμε νόμιμη απόδειξη και καταβάλουμε τους νόμιμους φόρους ως επαγγελματίες εικαστικοί.
Η τιμή αυτή είναι δίκαια για εμάς ως διδάσκοντες, επωφελείς για όσους είναι οικονομικά πιεσμένοι, ίδια δε και απαράλλακτη την τελευταία τριετία. Αναφέρεται σε τουλάχιστον 20 ώρες συμμετοχής σε ένα υπερεντατικό εργαστήριο παροχής εξαιρετικά εξειδικευμένων γνώσεων κι υπηρεσιών.

Είμαστε και οι δύο διδάσκοντες μέλη των εικαστικών επιμελητηρίων της Ελλάδας και αντιστοίχως της Γερμανίας, πράγμα που εγγυάται στους μαθητές ότι διαθέτουμε κρατική πιστοπόιηση περί της καταλληλότητας μας λόγω σπουδών και βιογραφικού να διδάσκουμε *τέχνη*.
(Ορα σχετική νομοθεσία σχετικά με το ποιός θεωρείται επισήμως από την κρατική αρχή *εικαστικός* και ποιός και υπό ποιές προϋποθέσεις δικαιούται να διδάσκει σε σχολεία, σχολές, ιδρύματα η ιδιαίτερα μαθήματα. Αυστηρότατη σχετική νομοθεσία υπάρχει στην Ελλάδα και είναι στο χέρι των μαθητών να ζητούν να δουν τα εχέγγυα της καταλληλότητας και της επάρκειας όσων ισχυριζονται ότι δικαιούνται να διδάσκουν).

Περισσότερα για την ύλη των εργαστηρίων στον κάτωθι σύνδεσμο. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση θέσης. Πληροφορίες και κρατήσεις σε loukiarichards@gmx.de

tag-7_102

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Στοιχεία για το βιογραφικό των εισηγητών θα βρείτε εδώ:

www.loukiarichards.de
www.christophziegler.com
www.zlr-betriebsimperium.tk
www.myths2015.de

 

Advertisements

2 thoughts on “Εργαστήρια Χειμώνας 2017: Κόσμημα.

  1. Θα με ενδιέφερε το σεμινάριο στην Αθήνα πως μπορώ να κλείσω θέση;
    Ευχαριστω εκ των προτέρων,
    Τζίνα Νικολαου

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s